Terrine de porc / Húspástétom




Ingrédients :

1500 g d’échine de porc
500 g de poitrine fumée
3 échalotes émincées
3 tranches de pain de mie trempées dans du lait
50 g de noisettes coupés en 2
2 jaunes d’œufs
2 cs de farine
1 cs de porto
2 gousses d’ail écrasées
Herbes de provence
Sel
Poivre
+3 feuilles de laurier

Hacher toute la viande. Mélanger soigneusement avec chacun des ingrédients, un par un. Poser le mélange dans une terrine, bien tasser. Décorer de 3 feuilles de laurier.
Cuire au bain-marie dans un four moyennement chaud pendant 3 heures, sans couvrir. (Il faut vérifier le niveau d’eau de temps en temps, en rajouter si nécessaire.)
Une fois refroidi, verser l’eau que la viande a dégagée. Consommer au bout de 24 heures au frais.

******************************

Ez a sült pástétom tömör és szeletelhető, és sokáig eláll hűtőben.

Hozzávalók:

1,5 kg sertéstarja
500 g füstölt oldalas
3 kis hagyma apróra vágva
3 szelet kenyér bele tejbe áztatva
50 g mogyoró kettévágva
2 tojássárgája
2 ek liszt
1 ek portói bor
2 gerezd fokhagyma összezúzva
Provence-i fűszerkeverék
Bors
+3 babérlevél

A húst ledaráljuk. Hozzáadjuk egyenként, gondosan összekeverve, az összes hozzávalót.
A keveréket tűzálló agyagedénybe helyezzük, lenyomkodjuk. A tetejét 3 babérlevéllel díszítjük.
Egy mélyebb tepsibe vizet öntünk, ebbe helyezzük az agyagedényt. 3 órán keresztül közepes lángon, lefedetlenül sütjük. (A víz szintjét időnként ellenőrizzük, ha szükséges, utánatöltünk.)
Ha kihűlt, leöntjük a húsból kicsapódott vizet. 24 óráig hűvös helyen tároljuk, csak ezután fogyasszuk.

Commentaires