Ingrédients :
1 kg de veau
1 noix de beurre
2 cubes de bouillon
2-3 carottes
3 petits oignons
3 clous de girofle
10-15 champignons de Paris
1 petit pot de crème fraîche
Jus de citron
1 jaune d’œuf
Farine
25 cl de vin blanc
Sel, poivre
- Faire revenir la viande dans le beurre. Dorer. Saupoudrer de 2 cs de farine. Ajouter 2-3 verres d’eau.
- Ajouter les 2 cubes de bouillon et le vin. Couvrir d’eau. Saler, poivrer.
- Ajouter les carottes coupées en rondelles, les champignons et les oignons entiers (dont un piqué de clous de girofle)
- Laisser mijoter 2h. Si nécessaire, rajouter de l’eau.
- Dans un bol, mélanger la crème avec le jaune d’œuf et le jus de citron. Ajouter à la sauce au dernier moment.
**************************
Hozzávalók:
1 kg borjúhús
nagy kockákra vágva
1 diónyi vaj
2 leveskocka
2-3 sárgarépa
3 kis hagyma
3 szegfűszeg
10-15 gomba
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
Liszt
2,5 dl fehérbor
Só, bors
- A húst a vajban világosbarnára
pirítjuk. 2 ek liszttel megszOrjuk. Hozzáadunk 2-3 pohár vizet.
- Hozzáadjuk a leveskockákat és a bort.
Felöntjük vízzel, amíg el nem lepi a húst. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a karikákra vágott répát,
a gombát és a hagymákat egészben (az egyikbe előzőleg beleszúrjuk a 3
szegfűszeget).
- 2 órán keresztül, lassú tűzön főzzük.
Ha kell, időnként hozzáadunk egy kis vizet.
- Egy tálkában összekeverjük a tejfölt
a tojássárgájával és a citromlével. Tálalás előtt, az utolsó pillanatban
hozzákeverjük a szószhoz.
Testé la cuisson au four : c'est autrement plus délicieux !
RépondreSupprimer