Blanquette de veau / Borjú blanquette




Ingrédients :
1 kg de veau
1 noix de beurre
2 cubes de bouillon
2-3 carottes
3 petits oignons
3 clous de girofle
10-15 champignons de Paris
1 petit pot de crème fraîche
Jus de citron
1 jaune d’œuf
Farine
25 cl de vin blanc
Sel, poivre

  1. Faire revenir la viande dans le beurre. Dorer. Saupoudrer de 2 cs de farine. Ajouter 2-3 verres d’eau.
  2. Ajouter les 2 cubes de bouillon et le vin. Couvrir d’eau. Saler, poivrer.
  3. Ajouter les carottes coupées en rondelles, les champignons et les oignons entiers (dont un piqué de clous de girofle)
  4. Laisser mijoter 2h. Si nécessaire, rajouter de l’eau.
  5. Dans un bol, mélanger la crème avec le jaune d’œuf et le jus de citron. Ajouter à la sauce au dernier moment.

**************************

Hozzávalók:
1 kg borjúhús nagy kockákra vágva
1 diónyi vaj
2 leveskocka
2-3 sárgarépa
3 kis hagyma
3 szegfűszeg
10-15 gomba
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
Liszt
2,5 dl fehérbor
Só, bors

  1. A húst a vajban világosbarnára pirítjuk. 2 ek liszttel megszOrjuk. Hozzáadunk 2-3 pohár vizet.
  2. Hozzáadjuk a leveskockákat és a bort. Felöntjük vízzel, amíg el nem lepi a húst. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a gombát és a hagymákat egészben (az egyikbe előzőleg beleszúrjuk a 3 szegfűszeget).
  4. 2 órán keresztül, lassú tűzön főzzük. Ha kell, időnként hozzáadunk egy kis vizet.
  5. Egy tálkában összekeverjük a tejfölt a tojássárgájával és a citromlével. Tálalás előtt, az utolsó pillanatban hozzákeverjük a szószhoz.

Commentaires

Enregistrer un commentaire