Raviolis chèvre-épinard / Spenótos-kecskesajtos ravioli















Pâte :

Ingrédients :

200 g de farine
3 pincées de sel
2 œufs
1 cs d’huile d’olive
1 cs de lait (ou 2, si besoin)

Mélanger tous les ingrédients jusqu’à l’obtention d’une boule. Laisser reposer 1h.
Farce :

Ingrédients :

150 g d’épinard hachés
70 g de fromage de chèvre très sec
Sel, poivre, muscade

Faire cuire les épinards, les égoutter et laisser refroidir.
Râper le fromage et le mélanger aux épinards. Saler, poivrer, ajouter de la noix de muscade.

Etaler la pâte très finement, la couper en deux. Déposer des petites boules de farce sur la moitié de la pâte, à intervalles régulières. Mouiller autour de la farce. Poser la deuxième moitié dessus, bien presser autour de la farce. Découper des carrés.
Cuire à l’eau bouillante pendant 6 à 8 minutes, en fonction de l’épaisseur de la pâte (sans machine, elle risque d’être un peu plus épaisse, il faut donc compter plutôt 8 minutes).

********************************

Tészta:

Hozzávalók:

200 g liszt
3 csipet só
2 tojás
1 ek olivaolaj
1 ek tej (szükség esetén 2)
 
A hozzávalókat gombóccá gyúrjuk, egy órán át pihentetjük.



Töltelék:

Hozzávalók:

150 g apróra vágott spenót
70 g száraz (érett) kecskesajt
Só, bors, szerecsendió

Megfőzzük a spenótot, lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni.
A sajtot lereszeljük, a spenóthoz keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.

A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, két részre osztjuk. Az egyik felére a töltelékből kis golyókat helyezünk, egyenletes távolságra. A golyók körül bevizezzük a tésztát. A másik felét ráhelyezzük, a töltelék körül jól lenyomkodjuk. Négyzeteket vágunk belőle.
Forrásban levő vízben 6-8 percig főzzük, a tészta vastagságától függően (gép nélkül általában kicsit vastagabb, tehát inkább 8 percig kell főzni).

Commentaires