Bricelets


Nécessite l’utilisation d’un fer à bricelets.
300 g de farine
250 g de sucre
100 g de beurre fondu
3 œufs
1 verre de crème liquide
1 verre de lait
1 verre de vin blanc
Sel
Laisser reposer la pâte 2 heures avant de confectionner les bricelets. Faire couler un peu de pâte au milieu du fer bien chaud, refermer et attendre quelques instants. Décoller la pâte à l’aide d’une spatule en bois. Rouler le bricelet immédiatement car la pâte se durcit en quelques secondes.
**********************************************************************
Elvileg speciális bricelet-sütőre van hozzá szükség (http://grain-de-sel.over-blog.net/article-32419073.html)
300 g liszt
250 g cukor
100 g olvasztott vaj
3 tojás
1 pohár tejszín
1 pohár tej
1 pohár fehérbor
2 órát pihentetni a tésztát, mielőtt a sütésnek hozzáfognánk. Egy kevés tésztát a forró bricelet sütő közepére öntünk, rácsukjuk a sütő felső részét és várunk pár pillanatot. Egy fa spatula segítségével leválasztjuk a tésztát a sütőről. Azonnal feltekerjük a tésztát, mert pár másodperc alatt megkeményszik.

Commentaires