Aubergines à la créole / Kreol padlizsán



Ingrédients pour 2 personnes :
2 aubergines
1 poivron rouge
2 tomates
2 petits oignons blancs
Feuilles de coriandre, persil
Jus d’ ½ citron vert
Sel, poivre
3 à 5 gouttes de Tabasco
5 à 6 càs d’huile d’olive

Couper les aubergines en deux. Taillader l’intérieur en dés, tout en les laissant accrochés à la peau. Enduire la surface des aubergines de 2 à 3 càs d’huile d’olive. Les cuire de préférence au barbecue, côté peau d’abord, ensuite côté chair.
Pendant ce temps, préparer la garniture : couper le poivron, les tomates et les oignons en petit morceaux, mélanger avec les autres ingrédients. L’assaisonnement doit être un peu piquant.
Quand les aubergines sont cuites (la chair est fondante et légèrement grillée), les garnir du mélange de crudités. Consommer immédiatement : le mélange chaud-froid est très agréable.

*********************************

Hozzávalók 2 személyre:
2 padlizsán
1 piros californiai paprika
2 paradicsom
2 kis, fehér hagyma
Koriander- és petrezselyemlevél
½ zöld citrom leve
Só, bors
3 – 5 csepp Tabasco
5 – 6 ek olivaolaj

A padlizsánokat félbe vágjuk. A belsejüket egy éles késsel bekockázzuk. Megkenjük a bevagdalt felületet 2-3 ek olivaolajjal. Megsütjük a padlizsánokat, lehetőleg barbecue-n, először a héja felől, majd a belsejét.
Ezalatt elkészítjük a salátaköretet: apróra vágjuk a paprikát, a paradicsomokat és a hagymát, összekeverjük a többi hozzávalóval. Az ízének kicsit csípősnek kell lennie.
Amikor a padlizsánok megsültek (a belsejük puhára sült, és kicsit megpirult), rápakoljuk a zöldségköretet. Rögtön foggyasszuk: a hideg és a forró találkozása nagyon kellemes.

Commentaires