Ingrédients pour 2 personnes
:
2 aubergines
1 poivron rouge
2 tomates
2 petits oignons blancs
Feuilles de coriandre, persil
Jus d’ ½ citron vert
Sel, poivre
3 à 5 gouttes de Tabasco
5 à 6 càs d’huile d’olive
Couper les aubergines en deux.
Taillader l’intérieur en dés, tout en les laissant accrochés à la peau. Enduire
la surface des aubergines de 2 à 3 càs d’huile d’olive. Les cuire de préférence
au barbecue, côté peau d’abord, ensuite côté chair.
Pendant ce temps, préparer la
garniture : couper le poivron, les tomates et les oignons en petit
morceaux, mélanger avec les autres ingrédients. L’assaisonnement doit être un
peu piquant.
Quand les aubergines sont cuites
(la chair est fondante et légèrement grillée), les garnir du mélange de
crudités. Consommer immédiatement : le mélange chaud-froid est très
agréable.
*********************************
Hozzávalók 2 személyre:
2 padlizsán
1 piros californiai paprika
2 paradicsom
2 kis, fehér hagyma
Koriander- és petrezselyemlevél
½ zöld citrom leve
Só, bors
3 – 5 csepp Tabasco
5 – 6 ek olivaolaj
A padlizsánokat félbe vágjuk. A
belsejüket egy éles késsel bekockázzuk. Megkenjük a bevagdalt felületet 2-3 ek
olivaolajjal. Megsütjük a padlizsánokat, lehetőleg barbecue-n, először a héja
felől, majd a belsejét.
Ezalatt elkészítjük a salátaköretet:
apróra vágjuk a paprikát, a paradicsomokat és a hagymát, összekeverjük a többi
hozzávalóval. Az ízének kicsit csípősnek kell lennie.
Amikor a padlizsánok megsültek (a
belsejük puhára sült, és kicsit megpirult), rápakoljuk a zöldségköretet. Rögtön
foggyasszuk: a hideg és a forró találkozása nagyon kellemes.
Commentaires
Enregistrer un commentaire