Poulet sauté au chou chinois, carottes et gingembre / Csirkemell kínai kellel, sárgarépával és gyömbérrel



Ingrédients :
2 blancs de poulet
4 carottes
½ chou chinois
2 càs de gingembre
3 càs de sauce soja

Hacher le chou chinois, couper les carottes en bâtonnets.
Couper la viande en cubes, les faire revenir dans un peu d’huile dans un wok. Ajouter le gingembre et la sauce soja.
Sortir la viande, la réserver.
Faire revenir les carottes dans le même poêle, ensuite ajouter le chou. Au bout de quelques minutes, couvrir et laisser cuire 5 minutes. Ajouter le poulet à la fin, réchauffer le tout et servir.

********************************

Hozzávalók:
2 csirkemell
4 sárgarépa
½ kínai kel
2 ek gyömbérpor
3 ek szójaszósz

A kelt metéljük finomra, a répát vágjuk vékony rudacskákra.
A csirkét kockákra vágjuk, és egy wokban kevés olajon hirtelen átsütjük. Hozzáadjuk a gyömbért és a szójaszószt.
Kivesszük a húst az edényből, két tányér között melegen tartjuk.
A répát ugyanabban az edényben átforgatjuk, majd hozzáadjuk a kínai kelt. Néhány perccel később lefedjük az edényt, és 5 percig pároljuk a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a csirkét, együtt felmelegítjük, és tálaljuk.

Commentaires