Souris d’agneau au miel et au romarin / Mézes-rozmaringos báránycsülök




Ingrédients pour 2 personnes :
2 souris d’agneau
2 gousses d’ail
2 brins de romarin frais
1 càs de miel
1 càs de sauce soja
1 càs d’huile d’olive
Sel, poivre
5 pommes de terre
1 courgette

Préchauffer le four à 180°C.
Dans un récipient, mélanger le miel, la sauce soja, l’huile d’olive, le sel et le poivre.
Entailler les souris par endroits, remplir les fentes par des lamelles d’ail. Les enduire généreusement de la sauce au miel. Poser les morceaux dans un plat allant au four huilé, poser les brins de romarin dessus.
Eplucher les pommes de terre, les couper en petits cubes et les disposer autour de la viande. Faire de même avec la courgette (sans l’éplucher).
Faire cuire pendant 1h. Toutes les 15 minutes, arroser la viande de son jus de cuisson.

**************************************

Hozzávalók 2 személyre:
2 báránycsülök
2 gerezd fokhagyma
2 szál friss rozmaring
1 ek méz
1 ek szójaszósz
1 ek olivaolaj
Só, bors
5 burgonya
1 salátacukkini

180°C-ra elómelegítjük a sütőt.
Egy tálkában összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olivaolajat, a sót és a borsot.
A csülköket helyenként bevagdossuk, megszurkáljuk fokhagymadarabokkal. Minden oldalról bekenjük a mézes szósszal. A húst kiolajozott tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a rozmaringszálakat.
A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a hús köré rendezzük. Hasonlóan járunk el a cukkinivel, hámozás nélkül.
1 órán át sütjük. Negyedóránként meglocsoljuk a hús kisült levével.

Commentaires