Ingrédients :
4 œufs + un jaune d’œuf
200 g sucre
200 g farine
200 g beurre
Une pincée de sel
Un peu de zeste de citron
Cannelle
2 grosses pommes épluchées, coupées en dés
Mélanger le beurre mou avec le sucre, ensuite ajouter les jaunes d’œufs.
Ajouter la farine, le sel, le zeste, la cannelle et les pommes.
Battre les 4 blancs d’œufs en neige, les incorporer délicatement à la pâte.
Mettre la pâte dans un moule à gâteau beurré et fariné, l’enfourner dans un four moyennement chaud pendant 40 minutes.
********************************************
Hozzávalók:
4 egész tojás
1 tojás sárgája
200 g cukor
200 g liszt
200 g vaj
csipet só
őrölt fahéj
citromhéj
2 nagy alma hámozva, kockákra vágva
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat, aztán szép lassan a 200 g finomlisztet.
Belekeverjük a csipet sót, egy kevés őrölt fahéjat, reszelt citromhéjat és végül a felkockázott almát. A legvégén fakanállal keverjük bele az előzetetesen keményre vert tojásfehérjét.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a sűrű masszát és előmelegített, középmeleg sütőben kb 40 percig sütjük.
Commentaires
Enregistrer un commentaire