Ingrédients :
250 g de pâte brisée
3 aubergines
100 g de roquefort
1 œuf
Quelques cs de crème fraîche
Sel, poivre
Cuire les aubergines au four. Quand elles sont molles, les éplucher et les laisser sur une assiette jusqu’à ce qu’elles rejettent du jus. Ôter le jus. Ecraser ou mixer les aubergines.
Couper le roquefort en dés.
Etaler la pâte dans un moule à tarte. Mettre la pâte au four 5 minutes. Pendant ce temps, mélanger la purée d’aubergines avec le roquefort, l’œuf et la crème fraîche. Saler, poivrer.
Disposer la farce sur la pâte précuite.
Mettre au four chaud (200°C) pendant 25 à 30 minutes.
Consommer tiède.
Hozzávalók:
250 g vajas tészta (ld recept az elzászi szilvatorta c. alatt)
3 padlizsán
100 g rokfort
1 tojás
Néhány kanál tejföl
Só, bors
Sütőben megsütjük a padlizsanokat. Amikor puhára sültek, meghámozzuk őket és egy tányérra kitéve megvárjuk, amíg kieresztik a levüket. Leöntjük a felesleges levet. Villával összetörjük, vagy elturmixoljuk a padlizsánokat.
A rokfortot kockákra vágjuk.
A tésztát egy kerek formába simítjuk. Öt percig a forró sütőben elősütjük. Ez idő alatt a padlizsánpürét összekeverjük a rokforttal, a tojással és a tejföllel. Megsózzuk, megborsozzuk.
Az elősütött tésztára rákenjük a tölteléket.
200°C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
Langyosan fogyasztjuk.
Commentaires
Enregistrer un commentaire