Gâteau au cidre / Almaboros sütemény


 Ingrédients :

100 g de sucre
4 œufs
50 g de beurre
250 g de farine
1 sachet de levure chimique
1 càc de cannelle
150 ml de cidre brut

1. Mélanger le sucre avec les jaunes d'œufs et le beurre fondu.
2. Ajouter le cidre et la cannelle.
3. Ajouter la farine et la levure.
4. Battre les blancs d'œufs en neige, les incorporer délicatement à la pâte.
5. Verser la pâte dans un moule beurré et fariné. Enfourner à 200°C pendant environ 35 minutes.

******************

Hozzávalók:

100 g cukor
4 tojás
50 g vaj
250 g liszt
1 cs sütőpor
1 kk fahéj
150 ml almabor (cidre, cider)

1. Alaposan összekeverjük a cukrot a tojások sárgájával és a felolvaszott vajjal.
2. Hozzáadjuk az almabort és a fahéjat.
3. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a tésztába.
5. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. 200°C-os sütőben, kb. 35 percig sütjük.

Commentaires