Daal Palak


Ingrédients :

100 g de lentilles blondes ou corail
100 g d'épinards en branche
1 petit oignon
1 càs d'huile
1 gousse d'ail
1 càs de curry
1 càc de curcuma
1 càc de cumin
1 càc de concentré de tomates
2 pincées d'asefoetida (pas indispensable)
Eau, sel

1. Laver les lentilles, les mettre dans une cocotte avec 25 cl d'eau. Saler, ajouter la moitié du curcuma. Cuire à feu moyen pendant 4 minutes à partir du moment où la cocotte est sous pression.

2. Ajouter les épinards et 2 càs d'eau. Refermer la cocotte, cuire 2 à 3 minutes.

3. Chauffer une poêle. Verser l'huile dans la poêle chaude. Ajouter le cumin, l'asefoetida, l'oignon émincé.

4. Quand les oignons sont dorés, ajouter le curcuma, le curry, l'ail pilé, le concentré de tomates qu'on a préalablement dilué dans un peu d'eau. Ajouter de l'eau si nécessaire, mélanger. Laisser cuire les épices 3 à 4 minutes.

5. Ajouter le mélange de lentilles aux épices dans la poêle.

****************************************

Hozzávalók:

100 g lencse (barna vagy vörös)
100 g spenót
1 kis hagyma
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 ek curry
1 kk kurkuma
1 kk római kömény
1 kk paradicsomsűrítmény
2 csipet asefoetida (kihagyható)
Víz, só

1. Megmossuk a lencsét, 2,5 dl vízzel feltesszük főlni egy kuktában. Megsózzuk, hozzáadjuk a kurkuma felét. Amikor a kukta nyomás alá kerül, további 4 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a spenótot és 2 ek vizet. A kuktát újra lezárjuk, 2-3 percig főzzük.

3. Felhevítűnk egy serpenyőt, beleöntjük az olajat. Beleszórjuk a római köményt és az asefoetidát, majd a felaprított hagymát.

4. Amikor a hagyma pirulni kezd, hozzáadjuk a kurkumát, a curryt, a kevés vízzel fehigított paradicsomsűrítményt. Ha kell, hozzáöntünk még egy kis vizet, összekeverjük. 3-4 percig főzzük.

5. A lencsés keveréket a fűszerkeverékhez öntjük, jól összekeverjük.

Commentaires